2008. október 29., szerda

Albioni levelek XXVII.

... és a mai nap azzal indult, hogy kitekintve az ablakon megláthatta mindenki, hogy az éjjel havazott Londonban!
Jó, igazán kevéske esett, de a kocsik tetejére igencsak ráfagyott az a minimális mennyiség is.
Szóval kutya hideg van most, pedig a mai nap igencsak jeles moziünnep, hiszen a Leicester Square-n ma este van a legújabb James Bond film bemutatója. A híradóban jó hosszan beszámoltak róla, megtekinthettünk egy rövid előzetest is, és tudatták azt is, hogy a két "királyfi" (Zsófi miatt nevezem így őket) is megtiszteli jelenlétével a világpremiert.

A kulturális hírekhez tartozik, hogy nagy bánatomra a kedvenc képemet, az Aldorfini Házaspárt "kölcsönadták", így most csak a hűlt helyéhez zarándokolhatok a National Gallery-ben.

Viszont a Victoria és Albert Museumban egy nagyszabású reneszánsz kiállításra készülődnek, mely 2009-ben nyílik majd meg. Előzetesen be lehet felülről kukantani az egyelőre még zárt terembe, ahol bár eléggé kaotikus állapotok uralkodnak, ám így is lehet gyönyörködni a hihetetlen méretű középkori szószékekben, a Raffaello: Atheni iskola című freskója után készült festményében, illetve Michelangelo márványba faragott remekeiben, a Mózesben és a Dávidban is. Igen, mindkettő itt van Londonban!